12 червня 2024, 09:55, Логістика/Техніка

В Україні хочуть уніфікувати тарифи на вантажні перевезення залізницею

Міністерство інфраструктури розглядає зміни в Збірник тарифів на перевезення вантажів у межах України та уніфікацію вантажних тарифів. Про це повідомляє RAIL.insider.

Зокрема планується:

  • відмовитися від 29 схем базових ставок і залишити лише одну;
  • спростити нарахування державно-регульованих додаткових зборів за послуги, які надаються та визначаються за Збірником тарифів, та дерегулювати частину з них.

Як тільки МІУ погодить ці пропозиції від АТ «Укрзалізниця та оприлюднить їх на сайті, розпочнуться громадські обговорення.

Раніше стало відомо, що рф та білорусь працюють над уніфікацією залізничних тарифів. Відповідна робота ведеться в рамках поглиблення співпраці в так званій «Союзній державі». Єдиний тариф означає, що «вартість одного кілометра буде однаковою як в росії, так і в білорусі».

Відзначимо, що залізничний тариф в росії наразі вищій ніж в білорусі. Відповідно зниження залізничного тарифу в росії може принести користь залізничним операторам з Євразійського економічного союзу (ЄАЕС). Серед країн-членів ЄАЕС внутрішні тарифи застосовуються до всіх операторів організації. Білоруські тарифи не будуть підвищуватися. Оскільки зараз вони нижчі за російські, це означає, що росія, швидше за все, знизить свої залізничні тарифи.

Як писав AgroPolit.com, УЗ готує новий ціновий бум на вантажоперевезення для аграріїв. Також Володимир Зеленський підписав закон про бавовник.

в