12 червня 2024, 08:32, Рослинництво

Експерти назвали оптимальне рішення проти шкідників

Фахівці Ukravit рекомендують регулярно проводити моніторинг стану посівів і за перевищення рівня ЕПШ застосовувати відповідні інсектициди. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Експерти рекомендують по можливості збільшити частоту моніторингів посівів сільськогосподарських культур і за перевищення рівня ЕПШ шкідників застосовувати контактно-системний інсектицид Ато Жук.

Тіаметоксам у його складі швидко поглинається та переміщується судинною системою рослин і при отриманні шкідником летальної дози блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу, в результаті чого припиняється передача нервового імпульсу та рухома активність шкідника, що не дозволяє йому продовжувати процес живлення.

За рахунок різних механізмів дії діючих речовин інсектицид забезпечує контроль розширеного спектра шкідників культурних рослин.

Стабілізація підвищеного температурного режиму по всій Україні та локальне випадання опадів сприяє поширенню та розмноженню у посівах різних сільськогосподарських культур небезпечних шкідників. За недостатньо ефективного або несвоєчасного контролю  це може обернутися значними недоборами врожайності», – зазначив керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, в Україні готують перелік посад, що не підлягають мобілізації. Також в Україні для аграріїв продовжили бронь  на місяць.

в