10 червня 2024, 15:42, Земля

Землевласники отримають пільги через зведення фортифікаційних споруд

Якщо на земельній ділянці громадян будуть розташовані або вже зведені фортифікаційні споруди, то їм будуть надаватися податкові пільги. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Алгоритм надання звільнення від сплати земельного податку затвердили на засіданні відомства під керівництвом віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук. Будівництво захисних об'єктів триває в Харківській області, тож деякі землі власники не зможуть використовувати на власний розсуд, проте податок на них нараховується.

У міністерстві спільно з іншими відомствами та обласною державною адміністрацією розробили алгоритм, який убереже власників земельних ділянок від грошових втрат. Це відбуватиметься з урахуванням рішень Ради оборони Харківської області та відповідно до рішень місцевих рад про встановлення податкових пільг.

На засіданні Ради оборони регіону затвердять ділянки, які будуть відведені під фортифікації, після чого їх передадуть у розпорядження місцевої влади. Далі встановлять податкові пільги для власників землі, а дані про це отримає Державна податкова служба.

Напрацьовано алгоритм дій для звільнення від оподаткування власників земельних ділянок, на яких розташовані фортифікаційні споруди», – зазначили в Міністерстві.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, які пільги можуть отримати аграрії у прифронтовій зоні. Також в Україні обговорюють питання допомоги аграріям з розмінуванням на прифронтових територіях.

в