10 червня 2024, 14:30, Земля

Частину українців звільнили від земельного податку

Податковим законодавством передбачено право платників податків на пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб. Про це повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області поінформували.

Так, від сплати земельного податку звільняються:

  • інваліди першої і другої групи;
  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери (за віком);
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Водночас від сплати земельного податку звільняються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Ветеранами війни є особи, які брали участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав. До ветеранів війни належать: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни.

Від сплати земельного податку звільняються фізичні особи, які брали участь в антитерористичній операції, та відповідно до норм Закону визнані ветеранами війни.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, які пільги можуть отримати аграрії у прифронтовій зоні. Також в Україні обговорюють питання допомоги аграріям з розмінуванням на прифронтових територіях.

в