10 червня 2024, 13:21, Торгівля

Україна починає розбудову пропускних пунктів на кордоні з Угорщиною та Польщею

Кабмін затвердив угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити пункт пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» для легкового транспорту. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд виділив додаткові 222 млн грн для розбудови прикордонної інфраструктури з Польщею та модернізацію відповідних пунктів пропуску. Зокрема, це стосується закупівлі мобільних сканерів. Минулого місяця уряд запустив спільний митний та прикордонний контроль у пункті пропуску «Рені» з Молдовою. Прикордонні та митні формальності будуть проводитися тепер лише з української сторони.

Денис Шмигаль підкреслив, що це прискорить рух транспорту і є частиною проєкту зі створення зручного коридору перевезень до румунського порту Галац. Також завершено модернізацію ще одного пункту пропуску на кордоні зі Словаччиною «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

Слід зазначити, що Україна і Молдова запустили спільний митний та прикордонний контроль на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Рені».

Також угода розширює рух транспорту в пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань», зокрема для пасажирських перевезень, вантажних перевезень і порожніх фур. Всі ці кроки – необхідна частина нашої інтеграції до ЄС, а також покращення нашої логістики», – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, що відбувається на польському кордоні. Також в Польщі можуть запровадити державний збір на торгівлю українським зерном.

в