7 червня 2024, 16:51, Торгівля

Криза на кордоні з Польщею фактично розв'язана, – Шмигаль

Завдяки морському коридору та розв'язанню кризи на кордоні з Польщею загальний експорт продукції з України зростає. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ.

Шмигаль висловив думку, що «криза на кордоні з Польщею фактично розв'язана». За його словами, окремі сплески блокувань, які були перед виборами в Польщі, були політичною акцією, підтриманою проросійськими силами. Прем'єр-міністр запевнив, що уряд України підтримує контакти з урядом Польщі у питаннях експорту української продукції.

Слід зазначити, обсяги українського експорту зернових культур цього маркетингового сезону (з 1 липня 2023 року до 30 червня 2024 року) сягнуть щонайменше 50 млн т.

Сьогодні у нас повноцінно працює морський коридор. Загальний обсяг експорту у нас не падає, а зростає. Перерозподілялися потоки — частина йде морем через контейнерні перевезення, а також через Дунайський порт та коридор. Щоранку я особисто фіксую, що в нас проходить одна й та ж кількість фур через пункти пропуску на кордоні з Польщею. Електронна черга працює – ми бачимо всю статистику: жодних змін в об'ємі проходження вантажного автотранспорту немає», – сказав Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, що відбувається на польському кордоні. Також в Польщі можуть запровадити державний збір на торгівлю українським зерном.

в