7 червня 2024, 13:21, Ліс

В Україні хочуть змінити правила торгівлі деревиною – законопроєкт

Проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення лісових відносин» зареєстрували у Верховній Раді. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Законопроєкт пропонує:

  • врегулювання питань лісокористування, наявності матеріалів лісокористування та випадків їх надання, обмеження прав лісокористувачів за відсутності матеріалів лісокористування;
  • врегулювання питання реалізації (продажу) деревини та виробів з деревини;
  • врегулювання питання щодо функціонування єдиної державної системи електронного обліку деревини на законодавчому рівні.

За словами авторів, прийняття проекту закону дозволить належним чином реалізувати положення в частині торгівлі та сталого розвитку, зокрема щодо торгівлі заготовленою деревиною, забезпечить сталий розвиток ринку деревини, дозволить належно захистити права та інтереси усіх добросовісних учасників ринку.

Прийняття проекту Закону забезпечить вдосконалення правового регулювання та управління у лісовій галузі та є необхідним кроком України до забезпечення торгівлі легальною та сталою лісовою продукцією. Реалізація проекту Закону матиме позитивний вплив на інтереси заінтересованих сторін.

Як писав AgroPolit.comоформлення незатребуваних паїв продовжили до 2028 року. Також українських виробників хочуть захистити від субсидованого імпорту.

в