6 червня 2024, 13:29, Торгівля

Експортер зерна на Одещини завдав державі збитків на 4 млн грн

Компанія-експортер агропродукції на Одещині тривалий час ухилялась від сплати податків, чим завдала збитків держбюджету на понад 4 млн грн. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки.

Аналізуючи діяльність експортерів сільськогосподарської продукції, фахівці теруправління виявили підприємство, що не мало підтверджень походження продукції у податковій звітності. Цю інформацію передали до підрозділу детективів.

Розслідування показало, що головний бухгалтер підприємства навмисно не відобразив у податковій звітності дохід від продажу сої. Товар був фактично придбаний за готівку і внесений до балансу підприємства, але податок на прибуток не був сплачений. Це призвело до ухилення від сплати податків на суму 4,2 млн грн.

Головному бухгалтеру підприємства повідомили про підозру. Справу передали до суду. У відомстві зазначили, що під час досудового розслідування підприємство перерахувало усі кошти до бюджету.

Нещодавно детективи БЕБ спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора повідомили, що викрили чинних та колишніх службових осіб Одеської митниці у зловживанні службовим становищем, що надало змогу компанії-експортеру соняшникових культур ухилитись від сплати податків.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, що відбувається на польському кордоні. Також в Польщі можуть запровадити державний збір на торгівлю українським зерном.

в