5 червня 2024, 18:02, Торгівля

В Україні пропонують забронювати 100% перевізників

Зараз в Україні в умовах воєнного стану підприємтсва-перевізники можуть забронювати від мобілізації 50% своїх військовозобов’язаних працівників, крім того таке підприємство має бути визнано критичним для життєдіяльності держави, але кількість заброньованих перевізників треба збільшити до 100%. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко, пише Obozrevatel.

За його словами, для економіки України, яка сьогодні стикається з безпрецедентними викликами, збереження робочої сили є критично важливим, особливо в секторі транспортування та логістики. 

Українські компанії-перевізники відіграють ключову роль у підтримці внутрішньої та зовнішньої торгівлі, а також у забезпеченні доставки гуманітарної допомоги та необхідних товарів.

Враховуючи це, можливість бронювання 100% військовозобов'язаних працівників є не тільки стратегічною необхідністю, але й економічною необхідністю. Такий крок дозволить забезпечити стабільність у роботі компаній, підтримати ланцюжки поставок та зменшити економічні втрати, які можуть виникнути через відсутність кваліфікованих працівників», – зазначив Володимир Крейденко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні готують перелік посад, що не підлягають мобілізації. Також в Україні для аграріїв продовжили бронь  на місяць.

в