5 червня 2024, 12:15, Торгівля

Інші країни більше не зацікавлені в продажі сиру в Україні

Щоб позбутися запасів на складах, вітчизняні сировари змушені постійно вдаватися до акційних знижок, які бувають досить суттєвими. Про це повідомляє ІНФАГРО.

Такий сир уже стає конкурентним з імпортними аналогами. Реалізація сиру на внутрішньому ринку стає складнішою, але сировари продовжують активно його виробляти. Більшість із них вважає, що наразі сироваріння є кращим варіантом порівняно з виробництвом біржових молокопродуктів.

За словами аналітиків, менеджери з продажів мусять постійно працювати з акціями, щоб позбутися запасів на складах. Вони зауважують, що європейським постачальникам стають менш цікавими поставки сиру в Україну, і вони надалі не будуть поспішати зі збільшенням обсягів.

Зважаючи на проблему реалізації на внутрішньому ринку та девальвацію гривні, натомість експорт сиру стає для виробників ще актуальнішим, особливо цікавим він є для експортерів в Казахстан. За оцінками фахівців, випуск напівтвердого та «білого» сиру в травні міг навіть зрости.

Вони додають, що багато товару потрапило на склади, і у червні виробництво такого сиру має суттєво зменшитись. Вітчизняні виробники сирів стикаються зі зменшенням продажів через високі ціни на українську молочну продукцію та зростання імпорту.

Як писав AgroPolit.com, експорт молочної продукції з України досяг 15 – 20%. Також Болгарії необхідно більше молока з України

в