4 червня 2024, 18:01, Торгівля

Зерно і не тільки: Україна повертається до світової контейнерної торгівлі

Україна повертається до світової контейнерної торгівлі через понад 800 днів після того, як рф розпочала повномасштабну війну. Про це повідомляє Splash.

Світові перевізники повертаються в Україну, хоча її порти залишаються під загрозою. Німецький перевізник Hapag-Lloyd став першим магістральним оператором, який почне пропонувати контейнерні послуги в Україну та з України.

В свою чергу, компанія Mediterranean Shipping Co (MSC) запустить фідерне сполучення між Туреччиною та Україною з наступного місяця. Hapag-Lloyd почне працювати з румунсько-українським сервісом, яким керує Iteris Feeders, українська транспортно-логістична компанія, розташована в Одесі.

Російські окупанти продовжують обстрілювати інфраструктуру Одеського порту. За словами експертів, незважаючи на неодноразові атаки на морську інфраструктуру, цього року судноплавство з України суттєво зросло. Вони підкреслюють, що головним чином мова йде про перевезення суховантажів.

Учасники ринку зазначають, що окрім поставок зерна, український експорт залізної руди, головним чином до Китаю, різко зріс за останні місяці. Аналітики стверджують, що тепер обсяги повертаються до довоєнного рівня.

Як писав AgroPolit.com, в Україну зайшло більше страхових компаній, що збільшить показники експорту зерна. Також морські порти України досягли двократного збільшення показників експорту

в