5 червня 2024, 08:30, Торгівля

Датська компанія запускає перший глибоководний контейнерний маршрут в Україну за час війни

Датська компанія Maersk запустила перший глибоководний контейнерний маршрут в Україні після того, як розв’язана рф повномасштабна війна призвела до відкликання контейнерних кораблів великими перевізниками. Про це повідомляє The Loadstar.

У рамках співпраці з українським фідерним оператором Iteris компанія використовує корабель місткістю понад 1100 тон для з’єднання українського глибоководного порту Чорноморськ із румунським контейнерним терміналом Констанца.

Даніїл Мельниченко з одеської консалтингової компанії розповів, що у квітні Iteris і Maersk доставляли порожні контейнери для експортерів і доставляли повні вантажні контейнери до Констанци для перевантаження.

Експерт зазначив, що він очікує подвоїння обсягів протягом наступних місяців, коли до послуг приєднається більше судноплавних ліній. За його словами, з додаванням додаткового корабля цілком імовірно, що вантаж перестане заходити в румунський порт та натомість відправлятиметься напряму в Україну з Єгипту та Туреччини, як це було зазвичай до війни.

Iteris і Maersk також співпрацювали в питанні баржевих перевезень, транспортуючи їх між іншим українським портом на Дунаї, Рені і Констанцею.

Як писав AgroPolit.com, в Україну зайшло більше страхових компаній, що збільшить показники експорту зерна. Також у Констанці створять якірну стоянку для зерна з України.

 

в