4 червня 2024, 14:30, Фінанси

В Україні відстрочку від призову продовжили на два місяці

Кабмін продовжив на два місяці строки дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, що надана рішеннями Міністерства економіки. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в четвер. Урядовці внесли зміну до постанови «Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації».

Передбачено продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки, що не закінчилися на день ухвалення постанови, автоматично на три місяці, замість одного місяця, як було передбачено раніше.

Слід зазначити, що раніше в Міністерстві економіки підтвердили, що уряд продовжує працювати над механізмом електронного бронювання. У відомстві наголошують, що альтернативи диджиталізації процесів бронювання немає.

Офіс президента та Ініціативна група у Верховній Раді опрацьовують два різні підходи до критеріїв для економічного бронювання від мобілізації: або це податки з зарплати в 30-35 тис. грн, або 20 тис. грн доплати за працівника щомісяця.

Як писав AgroPolit.com, в Україні готують перелік посад, що не підлягають мобілізації. Також в Україні для аграріїв продовжили бронь  на місяць.

в