3 червня 2024, 18:02, Логістика/Техніка

Польські фермери відновлюють блокаду кордону

Польські фермери з 10 години ранку вівторка, 4 червня, планують знову заблокувати рух вантажних авто через пункт пропуску Рава-Руська — Хребенне. Про це повідомили в Державній митній службі України.

Наразі акцію протесту заявлено терміном на два дні – до другої половини дня 6 червня. Прикордонники підкреслили, що очікується повна зупинка руху вантажних автомобілів на виїзд з України. 

Згідно з їх заявою, у напрямку на вʼїзд в Україну польська сторона пропускатиме не більше 24 вантажівок на добу. Мова йде про два запуски по 12 авто. Також польські фермери обіцяють пропускати до чотирьох автомобілів на годину з гуманітарними вантажами.

Слід зазначити, що пункт пропуску Рава-Руська — Хребенне був останнім, який польські фермери розблокували наприкінці квітня після тривалих акцій протесту, які розпочалися у лютому.

Напередодні народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський заявив, що нової кризи на польському кордоні і негативного сценарію з новим урожаєм він не очікує.

За його словами, складна ситуація на кордоні з Польщею склалася через перенасичення українського ринку зерном і обмежені експортні можливості, але у новому маркетинговому році такого не буде.

Як писав AgroPolit.com, між УЗ та приватними перевізниками вагонів існує монопольна змова. Також УЗ готує новий ціновий бум на вантажоперевезення для аграріїв.

в