3 червня 2024, 13:26, Держпідтримка

В Україні аграріям компенсуватимуть 50% вартості будівництва меліоративних систем

Кабмін схвалив рішення про компенсацію вартості відновлення та будівництва меліоративних систем для організацій водокористувачів (ОВК). Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Відповідну постанову №628 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів» прийняли на засіданні Уряду.

Згідно з документом, сільгосптоваровиробники, які використовують меліоровані землі, можуть отримати до 50% компенсації вартості витрат за проведення робіт з реконструкції та модернізації наявних або будівництва нових меліоративних систем.

Розмір допомоги для аграріїв складатиме не більше 26500 грн на 1 га оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин. Бюджетна дотація надається за проведення робіт та прийняті в експлуатацію меліоративні системи за період з 1 листопада 2023 року до 31 жовтня 2024 року.

Заявку на отримання бюджетних коштів та документи до неї аграрії можуть подати через Державний аграрний реєстр.

Як писав AgroPolit.com, в Україні для аграріїв продовжили бронь  на місяць. Також в Україні аграріям компенсують 80% розмінування землі: програму запустили.

в