3 червня 2024, 12:08, Політика

В Україні для аграріїв продовжили бронь  на місяць

В Україні автоматично подовжили бронювання на місяць працівникам аграрного сектору, які мають чинну бронь станом на 7 травня. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, якщо відповідно до наказу бронювання дійсне на 10 червня, його автоматично пролонгують до 10 липня. Виконувач обов'язків міністра звернувся до аграрних асоціацій з проханням максимально широко поінформувати підприємства про пролонгацію бронювання аграріїв з урахуванням чинної постанови уряду.

У Міністерстві оборони України заявили, що на порталі державних послуг «Дія» запустять функціонал електронного бронювання від мобілізації. Відомство зробило все для запуску єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

Раніше у Міністерстві економіки заявили, що Кабінет міністрів наразі працює над механізмом запровадження електронного бронювання.

Просимо повторно звернути увагу, що згідно з постановою Кабінету Міністрів №516 від 7 травня 2024 року всі бронювання, чинні на 7 травня 2024 року, автоматично продовжено на один місяць», – зауважив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в Україні розширили список працівників, яким не обов’язково вступати в ЗСУ. Також за час війни в Україні закрили 1261 аграрну компанію.

в