31 травня 2024, 15:48, Торгівля

Компанія, що працює в рф, відновлює виробництво в Україні

Компанія Mondelez відновила виробництво печива Oreo в Україні після того, як її завод на сході країни був сильно пошкоджений під час російського обстрілу приблизно два роки тому. Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до заяви компанії, завод Mondelez у Тростянці повністю реконструйований після часткового відкриття минулого року для виробництва шоколаду. У компанії повідомили, що печиво Oreo та інші шоколадні цукерки, вироблені на українській фабриці, не експортуються до рф.

Mondelez має три фабрики в рф і продає там своє печиво та снеки, незважаючи на бойкоти та заклики припинити це з боку співробітників, активістів та інвесторів. Mondelez заявила, що зробить свій бізнес у рф «самостійним» із самодостатнім ланцюжком поставок.

На початку цього року компанія призначила нове керівництво в Європі, включаючи рф. Поки ремонтували завод у Тростянці, Mondelez імпортувала в Україну Oreo. У компанії повідомили, що продукція, вироблена на Тростянецькому заводі, не тільки продається на внутрішньому українському ринку, але й експортується в такі країни Євразії, як Грузія та Казахстан.

Ми продовжуємо збільшувати наші інвестиції в підтримку та відбудову України», — йдеться в заяві компанії.

Як писав AgroPolit.com, мито на зерно з рф та Білорусі в ЄС підвищать у липні. Також Україна планує підписати у липні меморандум про повну зупинку російського агроекспорту до ЄС.

в