30 травня 2024, 14:38, Харчова безпека

Grain from Ukraine: Україна вперше направила агропродукцію до Мавританії

Україна в рамках програми Grain from Ukraine вперше направила 423 т колотого гороху до Мавританії. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Завдяки цій поставці планують підтримати місцевих мешканців в неврожайний сезон, а також реалізувати програму шкільного харчування. Частину українського гороху планують використовувати по всій Мавританії в шкільних їдальнях. Крім того, аграрну продукцію направлять у табори для переселенців. Поставки з України мають допомогти громадським центрам охорони здоров'я.

Слід зазначити, що раніше стало відомо, що ще більше кораблів з українським продовольством відправлять до Мавританії разом з іншими країнами, що потребують допомоги. Ініціативу Grain from Ukraine запустили навесні 2022 року, щоб підтримати глобальну продовольчу безпеку та допомогти найбільш вразливим країнам шляхом поставок зерна, олії та продуктів.

Програму Grain from Ukraine, завдяки якій потребуючі країни світу отримують українське зерно планують розширити на інші продукти харчування. Співпраця з українськими агропереробниками значно зростає: протягом повномасштабної війни обсяг гуманітарної продукції від українських виробників склав понад півмільярда доларів у вартісному еквіваленті.

Як писав AgroPolit.comголовна зернова конференція Grain Ukraine 2024 відбудеться — 30 –31 травня. Також Україна експортувала зерновим коридором 34 млн т вантажів за 7 місяців.

в