30 травня 2024, 13:21, Торгівля

Мито на зерно з рф та Білорусі в ЄС підвищать у липні

Міністри Європейського Союзу погодилися підвищити мито на зерно з рф й Білорусі з 1 липня 2024 року. Про це повідомив віцепрезидент Єврокомісії, єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс.

За його словами, Рада Європейського Союзу домовилася встановити загороджувальні мита на зернові та олійні культури з росії й Білорусі. Постанова підвищує імпортні тарифи на зернові, олійні та похідні продукти, а також на гранульований буряковий жом та сушений горох з рф та Білорусі, за які імпортери зараз сплачують низькі мита або не сплачують їх узагалі. Ці товари будуть позбавлені доступу до тарифних квот ЄС.

Обмежувальні заходи стосуються товарів, що походять з Росії й Білорусі та прямо чи опосередковано експортуються до Євросоюзу. Вони не вплинуть на транзит через ЄС з обох країн до третіх країн. Слід зазначити, що Україна планує підписати у липні меморандум про повну зупинку російського агроекспорту до ЄС.

Міністри ЄС погодилися підвищити тарифи на імпорт зерна з Росії й Білорусі з 1 липня, щоб зупинити дестабілізацію сільськогосподарського сектора Євросоюзу, обмежити доходи РФ на фінансування війни проти України й для боротьби з незаконним постачанням на ринки ЄС вкраденого Росією українського зерна», – зазначив Валдіс Домбровскіс.

Як писав AgroPolit.comУкраїна має показали ЄС, наскільки ризикованою є робота аграріїв. Також Молдова перетвориться на стратегічний хаб для відновлення України

в