29 травня 2024, 09:56, Держпідтримка

У ДАР перестали видавати земельні дотації

В Державному аграрному реєстрі відразу після поновлення припинили прийом заявок на окрему бюджетну субсидію на 1 га сільськогосподарської землі для аграріїв зі звільнених територій, а також тих, на яких завершилися бойові дії. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Напередодні в Мінагро повідомили, що в ДАР 28 травня поновлять прийом заявок на зазначену допомогу сільськогосподарським виробникам. Вже через півтори години з моменту поновлення, у відомстві повідомили про припинення прийому.

В міністерстві зазначене рішення пояснили досягненням запланованого обсягу бюджетних виплат за даною програмою. Однак всі заявки, які були подані аграріями до цього моменту, будуть розглянуті та опрацьовані згідно з встановленою процедурою.

Нагадаємо, що програма передбачає, що малі фермерські господарства площею до 120 гектарів зможуть отримати фінансову підтримку у розмірі 8 тисяч гривень на 1 га. Подати заявку мали право агровиробники, які працюють у певних місцевостях Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Як писав AgroPolit.comоформлення незатребуваних паїв продовжили до 2028 року. Також українських виробників хочуть захистити від субсидованого імпорту.

в