28 травня 2024, 08:30, Торгівля

В Україні значно подешевшала черешня

На початку черешня коштує від 100 до 140 грн за кг, тоді як на початку сезону – 20 травня – середня ціна становила 175 грн за кг. Про це повідомляє УНІАН.

Закарпаття, Буковина та південні області України є основними регіонами, де вирощують черешню. При цьому перші партії переважно надходять із Закарпаття. Якщо порівнювати початок нинішнього сезону з аналогічним періодом минулого року, то 2024-го вартість черешні виявилася на 16% нижчою.

Експерти повідомили, що цього року сезон української черешні розпочався на три тижні раніше, чому сприяли погодні умови. Тому на ринку вже були чималі партії ягоди, що призвело до зниження цін порівняно з 2023-м.

Фахівці прогнозують, що надалі ціни на черешню коливатимуться залежно від якості та кількості врожаю. Велике значення матимуть погодні умови та логістичні чинники.

Слід зазначити, що ціна на полуницю 2024 року становитиме 60-80 грн за кг, що загалом можна порівняти з показниками минулого року. Втім, велике значення матимуть погодні умови. Наприкінці минулого місяця вартість полуниці у країні становила 150-200 грн за кг. Зазначимо також, що наприкінці минулого тижня в Україні різко подорожчала популярна садова ягода.

Як писав AgroPolit.comтепличні огірки в Україні стрімко дешевшають. Також експерти назвали причини подорожчання полуниці.

в