27 травня 2024, 13:20, Харчова безпека

В МЗС Бельгії закликали світову спільноту допомогти Україні експортувати зерно

 

Експорт зерна з України має вирішальне значення для глобальної продовольчої безпеки, тому вся світова спільнота має допомогти транспортуванню аграрної продукції в умовах війни. Про це заявив спеціальний посланник по Україні Міністерства закордонних справ Бельгії Ян де Пав, пише Укрінформ.

Він підкреслив, що Бельгія підтримує зусилля з забезпечення світової продовольчої безпеки через три основні причини: глобальний вплив на життя мільйонів людей, підтримка України у боротьбі проти російської агресії та протидія спробам Росії спотворювати інформацію та блокувати постачання продовольства з України.

Ян де Пав також зазначив, що негативна реакція прикордонних країн на імпорт українського зерна та сільськогосподарської продукції є однією з причин дестабілізації ситуації.

Україна входить до числа провідних світових експортерів зерна та харчових продуктів, сільськогосподарської продукції. Таким чином вона є одним із гарантів глобальної продовольчої безпеки через свій експорт і його характер. І коли цьому перешкоджають, коли це фактично унеможливлюють у багатьох відношеннях, як це було на початку повномасштабного вторгнення і є досі, то потрібно підтримувати Україну в збереженні цих зусиль», — сказав Ян де Пав.

Як писав AgroPolit.com, Кабмін скасує ряд дозволів у сферах меліорації та діяльності в рибпортах. Також Кабмін скасує ряд дозволів у сферах меліорації та діяльності в рибпортах.

в