27 травня 2024, 12:12, Логістика/Техніка

УЗ готує новий ціновий бум на вантажоперевезення для аграріїв

Укрзалізниця готує новий ціновий бум на вантажоперевезення для аграріїв у новому маркетинговому році. Про це заявив народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Cтепан Чернявський в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com.

«УЗ готує новий ціновий бум на вантажні перевезення зернових. Вони уже задекларували план – отримати прибуток в 10 млрд грн від перевезень вантажів у 2025 році. Але за рахунок кого? Вочевидь, за рахунок аграріїв. Спіймати «Укрзалізницю» на цих махінаціях дуже важко, бо вони все пояснюють тисячею відмовок: війна, міст зруйновано, колій десь немає, немає світла. Але на питання, чому минулого року ціна була 3000 грн, а зараз 1200 – мовчать, наче води в рота набрали», – зазначив Cтепан Чернявський.

Голова комітету наголосив, що, у минулому маркетинговому році аграрії переплатили Укрзалізниці та власникам приватних вагонних парків 28 млрд грн через їх маніпуляції.

Щоб розібратися в справі, нардеп направив від імені свого комітету запит на керівництво Укрзалізниці із проханням показати, який запас вагонів є в наявності. Також Чернявський хоче з’ясувати, на який відсоток заплановане збільшення вартості вантажоперевезень у новому маркетинговому році.

Після отримання відповіді, нардеп з колегами планує викликати керівників «Укрзалізниці» на комітет, аби запобігти необґрунтованому формуванню вартості вагонів-зерновозів.

Як писав AgroPolit.comВолодимир Зеленський підписав закон про бавовник. Також бавовник на Одещині має дати перші паростки за кілька тижнів.

в