25 травня 2024, 17:00, Держпідтримка

Рашисти знищили 30% агропотенціалу України

Внаслідок повномасштабної війни рф проти України знищено близько 30% аграрного потенціалу нашої країни. Про це повідомив, державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак

За його словами, виклики перед аграрним сектором через повномасштабне вторгнення рф – безпрецедентні. Він додав, що сільгоспвиробники зазнають значних збитків і питання підтримки аграріїв дуже актуальне.

Опитування понад 2 тисяч малих фермерів показує, що більша частина аграріїв планують розширити виробничі площі і залучити для цього інвестиції. 56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництва, а 53% фермерів збираються отримати інвестиційні кредити на придбання землі.

Внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано. Великі площі заміновані або забруднені вибухонебезпечними предметами. Відтак питання забезпечення фінансування та підтримки сільгоспвиробників, актуальне як ніколи. Державний аграрний реєстр та Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві були створені саме із цією метою», — наголосив Віктор Канцурак.

Як писав AgroPolit.comвійна знищила 12% поголів’я українських свиней. Також в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників.

в