24 травня 2024, 13:20, Фінанси

Експерти розповіли, чи можуть жінки замінити чоловіків в агросекторі

Представники найбільших аграрних компаній України, таких як LNZ Group та Ukravit, розповіли, як вирішити проблему нестачі кадрів в агросекторі, а також, чи зможуть жінки замінити чоловіків у цій сфері. Про це повідомляє Latifundist.com.

В LNZ Group і до повномасштабної війни працювало чимало жінок в колективі.

«Це 46%, серед них і агрономи, і менеджери з продажів, і бухгалтери. Тож, можемо сказати, що жінки працюють точно на рівні з чоловіками», — розповіли в компанії.

Керівник Ukravit Віталій Ільченко пропонує вирішити проблему з кадрами у агрокомпаніях за допомогою автоматизації максимальної кількості процесів, які раніше виконували люди. За його словами, людський чинник тут потрібен мінімально: для налагодження роботи і її контролю, зокрема й на полях. Така робота не є фізично важкою, а отже, до неї можна залучати жінок і ветеранів війни.

Звісно, цей шлях потребує значних фінансових вкладень, тому держава має надавати під такі ініціативи довгострокові доступні кредити для підприємств, які готові інвестувати в цей напрям. За таких умов Україна може стати однією з перших країн, яка увійде до ери індустріалізації 4.0», – зазначив Віталій Ільченко.

Також фахівці рекомендують залучати трудових мігрантів з країн Азії та Африки.

Як писав AgroPolit.comвійна знищила 12% поголів’я українських свиней. Також в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників.

в