23 травня 2024, 13:20, Рослинництво

Правильний вибір страхового гербіциду може врятувати 60% посівів кукурудзи, – фахівець

Втрати врожайності кукурудзи через забур’яненість можуть досягати 60% і для вирішення цієї проблеми фахівці компанії Ukravit радять використовувати страхові гербіциди. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Для надійного контролю однорічних та багаторічних злакових і деяких дводольних бур’янів спеціалісти рекомендують застосувати післясходовий гербіцид Міладар. Нікосульфурон в його основі припиняє поділ клітин шляхом блокування процесів, які призводить до загибелі бур’янів.

При своїй «м’якості» до рослин кукурудзи Міладар ефективно знищує широкий спектр злакових видів, зокрема пирій повзучий, види мишію, проса, вівсюг, гірчицю польову  та інші бур’яни. Суттєвою перевагою гербіциду є широке «технологічне вікно» застосування – від 3 до 10 листків культури.

Один із ключових аспектів успішного старту для кукурудзи – ефективний ґрунтовий гербіцидний захист. Однак цього року через особливості гідротермічних умов ґрунтові схеми в багатьох регіонах не забезпечили високої дії; також велика кількість аграріїв фізично не встигли обприскати поля ґрунтовими гербіцидами через ряд факторів. Тож молоді рослини ризикують опинитися один на один із потужними конкурентами», – зазначив керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.comексперт розповів, як захистити посіви від шкідників у весняний період. Також експерт назвав ефективний метод лікування хвороб зернових.

в