23 травня 2024, 11:02, Торгівля

В Україні планують продати дунайський порт

Фонд державного майна України готується виставити на продаж об'єкт портової інфраструктури на Дунаї, який сьогодні використовується як сухий порт. Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль на Business Breakfast із Володимиром Федоріним.

Він зазначив, що зараз актуальним є продовження приватизацій Дунайських портів. За його словами, готується до приватизації порт, який поки що здійснює діяльність як сухий порт, що дасть можливість відкритися навігації відразу після продажу інвестору.

Глава Фонду державного майна України не уточнив назву порту, який готується до продажу. Слід зазначити, що раніше Фонд готувався виставити на конкурс морський торговельний порт «Білгород-Дністровський». Очікувалося, що він може стати другим великим об'єктом портової інфраструктури, проданим на майданчику Prozorro від початку повномасштабної війни рф проти України.

Фонд держмайна вже продав за 200 млн грн цілісний майновий комплекс Усть-Дунайського порту на майданчику Prozorro. Під час торгів його ціна зросла втричі. Віталій Коваль також повідомляв, що землі сільськогосподарського призначення, що знаходяться у власності Фонду планують здавати в оренду на аукціонах вже влітку.  

Як писав AgroPolit.com, у роботодавців може з’явитися можливість відкупати робітників від мобілізації за 20 тис. грн. Також Фонд держмайна хоче заробити 1 млрд грн.

в