23 травня 2024, 10:00, Політика

Закон про хміль прийняли у першому читанні

У Верховній Раді прийняли у першому читанні проєкт закону 9234-д «Про хміль та хмелепродукти». Про це повідомив голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

За його словами, документ передбачає впровадження рівних умов для виробництва і обігу хмелю та хмелепродуктів аналогічні до сучасних правил в країнах Європейського Союзу. Олександр Гайду підкреслив, що реалізація проєкту спростить вихід хмелепродуктів на міжнародні ринки.

Документ пропонує запровадити сертифікацію, пакування, маркування хмелепродукції та контроль відповідно до вимог Євросоюзу.

Нардеп додав, що реалізація законопроекту забезпечить:

  • підвищення якості хмелепродуктів;
  • спрощення експорту українського хмелю на ринки ЄС;
  • підвищення конкурентності на світових ринках.
  • Далі документ має пройти друге читання.

 

 

 

298 – ЗА. Прийнято у І читанні законопроект 9234-д про хміль та хмелепродукти, який імплементує 5 базових актів права ЄС та його прийняття забезпечить виконання ще одного зобов’язання України перед ЄС в сфері сільського господарства. Основною метою проекту є використання європейського підходу до регулювання галузі хмелярства та створення підґрунтя для експорту українського хмелю та похідних продуктів на ринок ЄС», – зазначив Олександр Гайду.

Як писав AgroPolit.comукраїнських виробників хочуть захистити від демпінгового імпорту. Також в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників.

в