22 травня 2024, 16:52, Фінанси

У роботодавців може з’явитися можливість відкупати робітників від мобілізації за 20 тис. грн

У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної ради ініціативною групою напрацьований варіант економічного бронювання від мобілізації. Про це заявив голова комітету Дмитро Наталуха.

«Пропозиції надають можливість роботодавцю самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, сплатити 20 000 грн в місяць військового збору за кожного з них», – Дмитро Наталуха

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що у Верховній Раді розглядається дві моделі економічного бронювання. За його словами, один з них передбачає сплату податку з зарплати 35 тис. грн, другий — це квотне бронювання по галузях.

Водночас заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко заявив, що ідея економічного бронювання буде обговорюватися. Однак, за його словами, на столі зараз немає законопроектів, які б пропонувалися в порядок денний чи були б на якомусь фінальному етапі.

Я думаю, що нам треба просто цю дискусію провести. Тому що Давид Арахамія, коли це коментував, він чітко сказав, що йде дискусія, немає жодних зараз на столі законопроектів, які б там пропонувалися в порядок денний чи були б на якомусь фінальному етапі. Це все ще буде обговорюватися якийсь час», – сказав Олександр Корнієнко.

Як писав AgroPolit.comукраїнських виробників хочуть захистити від демпінгового імпорту. Також в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників.

в