22 травня 2024, 12:15, Фінанси

Партнерство ПУМБ і PROMETEY стало вигіднішим: відсоткову ставку зменшено 3%

«Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ) зменшив відсоткову ставку для аграрної компанії PROMETEY. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Проєкт із придбання 54 вагонів, який PROMETEY реалізував у рамках лізингової угоди з банком ПУМБ, став ще вигіднішим для агрокомпанії. ПУМБ зменшив відсоткову ставку від діючої на 3%.

Компанія PROMETEY має розгалужену мережу зерносховищ у різних областях України. Купівля вагонів мала збільшити оборотність елеваторів компанії. На початку 2022 року PROMETEY в рамках лізингової угоди з ПУМБ закупив нові хопери на $3,8 млн, а за кілька місяців розпочалась повномасштабна війна рф проти України.

Сім елеваторів та частина колгоспів опинились в окупації. Попри фінансові труднощі, PROMETEY продовжував вчасно сплачувати  рахунки, але паралельно компанія вела перемовини з банком щодо зменшення відсоткової ставки. Стало відомо про їх позитивний результат.

У такі нелегкі часи для бізнесу, ми вдячні, що в банку ПУМБ пішли нам на зустріч і змогли зробити таку суттєву знижку. Власні вагони, які нам вдалося придбати зокрема завдяки лізингу від банку, ось уже два роки як перевозять нашу продукцію без жодних обмежень. Завдяки цьому PROMETEY конкурентний на ринку», — зазначив засновник компанії PROMETEY Рафаель Гороян.

Як писав AgroPolit.com, експерти розповіли, що буде з цінами на сушіння кукурудзи. Також в Україні зріс попит на послуги зберігання агропродукції.

в