21 травня 2024, 11:00, Політика

ЗМІ: в ОП визначилися з кандидатом на посаду аграрного міністра

У Верховній Раді призначати наступників замість звільнених Олександра Кубракова, віце-прем'єра з розвитку громад, територій та інфраструктури, та Миколи Сольського, міністра аграрної політики, зараз не планують, але визначилися з кандидатами. Про це NV повідомили два джерела у фракції партії Слуга народу.

Представники президентської політсили розповіли, що обговорюється ідея, що міністерство, яким керував Кубраков. розділять на два: відомство, яке займеться розвитком громад та територій, та Мінінфраструктури.

Як зазначило одне з джерел редакції, на посаду міністра з розвитку громад та територій планується призначити В’ячеслава Негоду, керівника Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад, а на посаду міністра аграрної політики Тараса Висоцького, першого заступника аграрного міністра, який зараз тимчасово керує відомством.

«Але це відбудеться пізніше», — пояснив співрозмовник NV.

Висоцький є підозрюваним у справі НАБУ та САП щодо розтрати понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів, хоча саме Мінагрополітики заперечувало збитки або отримання неправомірної вигоди у справі, яка інкримінується цьому чиновнику.

Висоцький вже мав розмову щодо цього в ОП і щодо свого призначення, і сказав, що він все вирішить», — повідомило ще одне джерело в СН.

Як писав AgroPolit.comМиколу Сольського мають звільнити за два тижні. Також Сольський звинуватив НААН в здачі землі за сірими схемами.

в