20 травня 2024, 11:04, Інвестиції

Федерація Європейського Банку Продовольства виділила Україні 7 млн євро

За час повномасштабної війни рф проти України Федерація Європейського Банку Продовольства (European Food Banks Federation — FEBA) надала Україні підтримку у 7 млн євро в якості гуманітарної і фінансової допомоги. Про це розповів президент European Food Banks Federation Жак Ванденшрік, пише Укрінформ.

Він підкреслив, що продовольчі банки у мирний час працюють за рахунок донацій продовольчих виробників, однак в Україні через війну ситуація є іншою. Жак Ванденшрік зауважив, що основну частину виділеного для України фінансування направили на закупівлю продовольства.

Експерт зауважив, що Україна зберігає світове лідерство в експорті продовольства, але стикається з проблемою перерозподілу ресурсів всередині держави. Для врегулювання ситуації Жак Ванденшрік закликав уряд України вжити заходів на законодавчому рівні.

У зв’язку з російськими атаками наша організація вперше за 40 років роботи стикнулася з наданням допомоги таких масштабів. А саме — фінансова допомога, яка була перенаправлена до Українського Банку Продовольства, сягає понад 7 млн євро. Україна, окрім самих продовольчих донацій, з якими теж є проблема, потребує значних фінансових вкладень. Мова йде про потреби логістики, а також оренду приміщень складів», – зазначив Жак Ванденшрік.

Як писав AgroPolit.com, торговельний безвіз можуть продовжити до 2026 року. Також експерт розповів про лідерів посівної серед культур, а також зменшення посівних площ.

в