20 травня 2024, 08:29, Логістика/Техніка

Результати роботи єЧерги: Польща стала головним напрямком вантажоперевезень

Протягом року дії послуги «єЧерга» за онлайн-записом кордон перетнуло 900 тис. вантажівок і найбільше їх прослідувало до Польщі. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Українські перевізники найчастіше користувалися послугою для вантажівок. На них припадає 90% від усіх операцій в системі. До списку країн, чиї водії також користуються послугою входить Польща, Румунія, Молдова та Туреччина.

За рік роботи системи до Польщі проїхало —487 тис. водіїв. Далі розподіл виглядає так:

  • 108 тисяч водіїв прямувало до Молдови;
  • 93 тисячі водіїв в’їхали до Угорщини;
  • 45 тис. водіїв дісталися Словаччини.

За рік послугу «єЧерга» масштабували на 15 пропускних пунктів. До пункту «Ягодин — Дорогуськ» додали найбільші вантажні пункти з Польщею, Молдовою, Румунією, Словаччиною, Угорщиною.

Протягом останнього року ми провели низку оновлень, зокрема повністю відкрили номери тягачів та причепів, показали час бронювання черги, порядковий номер, забезпечили можливість реєстрації виключно верифікованого транспорту. У планах ще низка оновлень, які робитимуть систему більше ефективною та зручною для користувачів, дозволять всім видам транспорту планувати час перетину кордону», — наголосив заступник міністра Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, торговельний безвіз можуть продовжити до 2026 року. Також аграрний напрямок є найбільш привабливим для іноземних інвестицій в Україні.

в