19 травня 2024, 13:55, Земля

В Україні землі на Кінбурнській косі повернули у державну власність

В Україні прокурори повернули у державну власність цінні землі на Кінбурнській косі, що входять до Смарагдової мережі. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

На вказану ділянку землі фізична особа незаконно оформила право власності, використовуючи в якості підстави неіснуюче рішення районного суду. Пізніше землі відчужили на користь інших підприємств та фізичних осіб.

Відповідне порушення в ході розслідування кримінального провадження знайшли представники Скадовської окружної прокуратури. Прокурори скасували державну реєстрацію і повернули землі державі площею 8 га. Наразі право власності щодо зазначених ділянок отримала Чулаківська сільська рада Скадовського району.

Прокурори послідовно і активно захищають інтереси держави при використанні земель у межах прибережних захисних смуг. Мова йде про ділянки у межах Ягорлицької затоки Чорного моря, які входять до складу водно-болотного угіддя міжнародного значення. Ці землі визначені Конвенцією про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі – так званою Бернською конвенцією частиною території Смарагдової мережі України – Кінбурнська коса», – зазначили в прокуратурі.

Як писав AgroPolit.com, представники України, Литви та Польщі провели зустріч для поглиблення аграрної співпраці. Також в Україні визначилися з відшкодуванням збитків землевласникам.

в