18 травня 2024, 14:01, Харчова безпека

Мінагро створює розширену екосистему для об’єднання всього аграрного сектору в цифрі

Міністерство аграрної політики та продовольства Україні досягло значних результатів у впровадженні цифрових рішень для державного управління в агросекторі. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Він підкреслив, що ефективним способом забезпечення сталої глобальної продовольчої безпеки стало впровадження цифрових рішень у державному управлінні загалом і зокрема в агросекторі. Віталій Головня зазначив, що Україна продовжує розвивати цифровізацію навіть в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни.  

Заступник міністра розповів, що запуск Державного аграрного реєстру дозволив аграріям подавати заявки на понад 47 програм з підтримки. Також в Україні запустили Єдину державну електронну систему управління галуззю рибного господарства (е-Риба).

Міністерство аграрної політики та продовольства створює розширену цифрову екосистему, яка охоплює весь аграрний сектор України. Такі кроки в цифровізації будуть забезпечувати раціональне використання природних ресурсів. Мінагрополітики спільно зі Світовим банком запровадило Державний аграрний реєстр, де вже зареєстровано понад 150 тисяч сільгоспвиробників», – підкреслив заступник Віталій Головня.

Як писав AgroPolit.com, Україна скоротила експорт зерна до 42 млн т. Також Україна та ОАЕ наблизилися до підписання угоди про Всеосяжне економічне партнерство.

в