16 травня 2024, 11:36, Харчова безпека

Україна гарантує продовольчу безпеку Малаві та іншим країнам Африки, – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів розмову із президентом Малаві Лазарусом Чакверою під час якої заявив, що Україна готова до того, щоб гарантувати продовольчу безпеку для Малаві, а також інших країн Африки. Про це повідомили в пресслужбі президента України.

Президенти України та Малаві встигли обговорити двосторонні відносини, а також доручили командам розробити пропозиції, спрямовані на розширення співпраці. Співробітництво у продовольчій сфері президент України назвав одним із пріоритетів.

Слід зазначити, що у березні президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Всесвітня продовольча програма ООН почали опрацьовувати нові маршрути для гуманітарної програми «Зерно з України», які зокрема передбачають і підтримку Малаві.

Лише справедливий мир в Україні дасть безпеку та стабільність нашому спільному регіону. Маємо продовжити цю роботу та спільно знайти рішення, як використати заморожені російські активи в інтересах України. У нас є перспективні напрями: цифровізація та ІТ, освіта, продовольство. Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки» – зазначив президент Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, аграрні асоціації просять Володимира Зеленського не ліквідовувати та не змінювати команду Мінагро. Також Україна доставила тонни зерна до Судану.

в