15 травня 2024, 14:50, Тваринництво

В Україні прогнозують підвищення цін на корми та зменшення поголів’я великої рогатої худоби

В Україні через війну можуть зменшитися врожаї, що призведе до зростання цін на корми для великої рогатої худоби на внутрішньому ринку та зменшення поголів’я. Про це повідомила заступниця директора департаменту – начальниця управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України, Олена Дадус.

За її словами, в умовах війни аграрії стикаються з проблемами зменшення площі придатних для ведення аграрного господарства земель і падіння фінансової спроможності. В таких умовах фермери скорочують використання засобів захисту рослин та добрив, що і може стати причиною неврожайності.

Для вирішення зазначених проблем в Україні створили науково-просвітницький центр «Агрокемпа», який об'єднав 15 міні-ферм за напрямками тваринництво, овочівництво і садівництво.

Наразі в агропромисловому комплексі актуальне питання збереження виробництва, зокрема й у галузі тваринництва, а також пошук нових рішень для швидкого відновлення галузі після наслідків повномасштабного вторгнення. Адаптація до зміни клімату, до нових правил, що запроваджуватимуться в рамках імплементації Директив та Регламентів ЄС, може забезпечити довгостроковий успіх для аграрних підприємств України», – зазначила Олена Дадус.

Як писав AgroPolit.com, Зеленський і Ердоган разом намагаються відновити зернову угоду. Також українські порти готові до експорту продовольства.

в