14 травня 2024, 16:22, Торгівля

В Україні визначилися з відшкодуванням збитків землевласникам

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам. Відповідну постанову №542 ухвалили на засіданні уряду.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, зауважив, що документ було ухвалено з метою актуалізації термінології та приведення його у відповідність до чинного законодавства та існуючих реалій правового режиму воєнного стану.

Зокрема, передбачено, що заходи з визначення збитків власникам землі та землекористувачам здійснюватимуться не лише районними державними адміністраціями, а й військовими адміністраціями.

Уточнено, що до складу комісій включаються представники Київської, Севастопольської міських, районних державних (військових) адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад (голови комісій), власники землі або землекористувачі (орендарі), яким заподіяні збитки, представники підприємств, установ, організацій та громадяни, які будуть їх відшкодовувати, представники фінансових органів, уповноважених органів містобудування та архітектури, а також за згодою представники територіальних органів Держекоінспекції, Держгеокадастру.

Як писав AgroPolit.comРада міністрів ЄС розгляне план відновлення України на 50 млрд євро. Також Кабінет міністрів України офіційно запропонував Верховній Раді ратифікувати угоду про вільну торгівлю між Туреччиною та Україною.

в