14 травня 2024, 14:24, Політика

В Україні призначили тимчасового очільника Мінагрополітики

Кабінет міністрів України поклав тимчасове виконання обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України на Тараса Висоцького. Про це заявив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

«Тимчасово покладено виконання обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України на Висоцького Тараса Миколайовича» – зазначив Тарас Мельничук.

Раніше ми повідомляли, що зараз в Україні розглядають два варіанти щодо подальшої долі Міністерства аграрної політики та продовольства, а також кілька кандидатур на посаду міністра. Розглядається варіант ліквідації аграрного міністерства та об’єднання його з Міністерством економіки України, а також збереження Мінагро у складі Кабміну з призначенням нового міністра. Щодо кандидатур на посаду міністра, розглядають декілька кандидатів.

Співрозмовник AgroPolit.com зауважив, що дибати тривають, наразі немає кінцевого рішення, але його мають прийняти найближчим часом. Цілком вірогідним був і варіант в.о. міністра Тараса Висоцького, який до моменту звільнення Сольського був першим заступником міністра. Слід зазначити, що Верховна Рада звільнила з посади міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Сольського.

Як писав AgroPolit.comМиколу Сольського мають звільнити за два тижні. Також Сольський звинуватив НААН в здачі землі за сірими схемами.

в