10 травня 2024, 18:01, Політика

Заява Миколи Сольського після відставки з поста міністра

Верховна Рада України прийняла відставку міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського. Про це повідомили у міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Заяву про звільнення Микола Сольський написав 25 квітня. Міністром він був з 24 березня 2022 року до 9 травня 2024 року.

За цей час Мінагрополітики розробило:

  • 20 законів;
  • 143 акти Кабінету Міністрів;
  • 179 наказів Міністерства.

Щодо справи, за якою Миколі Сольському висунули підозру детективи НАБУ, він заявив, що не згодний із звинуваченнями. Спікер наголосив, що Національна академія аграрних наук має припинити діяльність. За його словами, землі академії потрібно передати у власність українцям, або виставити на Prozorro.

Ці два роки і два місяці були надскладними для сільського господарства України. Але разом з тим, я в цьому абсолютно впевнений, аграрний ринок, фермери, аграрний бізнес показали надзвичайну витривалість і здатність адаптації до складних умов. Здатність до розвитку в таких умовах. Колеги, дякую президенту, прем'єр-міністру, колегам по уряду, аграрному комітету, кожному з вас, опозиції за роботу, яка у нас була протягом усього цього часу. Та прошу прийняти мою відставку» – зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.comМиколу Сольського мають звільнити за два тижні. Також Сольський звинуватив НААН в здачі землі за сірими схемами.

в