10 травня 2024, 16:56, Держпідтримка

Мінагро змогло залучити $580 млн на підтримку аграріїв в рамках програми 5-7-9%

Мінагро змогло залучити $580 млн від Світового банку для компенсації процентів по аграрним кредитам, виданим в рамках державної програми «Доступні кредити 5 – 7 – 9». Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Міністр підкреслив, що програму пільгового кредитування продовжили до 31 березня 2025 року, що передбачає кредитування аграріїв за укладеними раніше кредитними договорами. Пільговий кредитний ліміт для аграріїв, які займаються тваринництвом підвищили до 150 млн грн.

Слід зазначити, що Верховна Рада України прийняла відставку Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з посади міністра.

В перші місяці війни була запущена програма пільгового кредитування 5-7-9. Понад 50% кредитування по цій програмі — це кредитування агровиробників. Важливо, що аграрії отримали в півтора рази більший максимальний розмір пільгового кредиту, а саме 90 млн грн.  За два роки 14 639 сільгоспвиробників майже у всіх регіонах країни отримали пільгові кредити. Сума цих кредитів понад 67 мільярдів гривень. Звертаю вашу увагу на високий процент повернення аграріями цих кредитів — 99%», – зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.comМиколу Сольського мають звільнити за два тижні. Також Сольський звинуватив НААН в здачі землі за сірими схемами.

в