10 травня 2024, 14:38, Торгівля

Поляки відновили блокаду кордону з Україною

На одному з пропускних пунктів на кордоні України з Польщею 10 травня триває одноденний страйк і там можливі складнощі у русі фур. Про це повідомили в Державній митній службі України.

За інформацією українських прикордонників, на пасажирському напрямку автомобілі та автобуси будуть переміщуватися безперешкодно. Нагадаємо, що 5 травня на кордоні України з Польщею повністю відновився рух вантажівок в обох напрямках, і перетин кордону відбувається інтенсивно. Протягом останніх днів черги зменшуються.

Раніше посол України в Польщі Василь Зварич висловив сподівання, що блокада кордону це вже «назавжди перегорнута сторінка» у двосторонніх відносинах з Польщею.

Зняття блокади пунктів пропуску на кордоні України та Польщі за останній тиждень квітня додатково збільшило надходження митних платежів та зборів до бюджету на 2,5 млрд грн, повідомив голова парламентського комітету з податків та фінансів Данило Гетманцев.

За інформацією польської сторони, сьогодні, 10 травня, з 09:00 до 16:00 перед пунктом пропуску «Долгобичув — Угринів» буде проходити одноденний страйк на вантажних напрямках — вʼїзд та виїзд з України», — зазначили в Державній митній службі України.

Як писав AgroPolit.comУкраїна відправила до Судану 14,6 тис. т борошна. Також Україна погодилася виконати п’ять кроків для розблокування кордону з Польщею.

в