10 травня 2024, 10:54, Політика

В Україні змінили порядок бронювання військовозобов’язаних

Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану щодо покладення на Міноборони повноважень, які раніше виконував Генеральний штаб Збройних Сил. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зміни стосуються:

  • погодження розроблених органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання;
  • подання погоджених списків до Мінекономіки для прийняття відповідного рішення;
  • доведення рішення Мінекономіки щодо бронювання військовозобов’язаних до відома територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Доповнено Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими.

Внесено зміни до постанови КМУ від 27.01.2023 №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час». Внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану щодо покладення на Міноборони повноважень, які раніше були покладені на Генеральний штаб Збройних Сил.

Як писав AgroPolit.com, відстрочу від призову для аграріїв продовжили на місяць. Також представники бізнесу в Україні назвали оптимальний варіант бронювання працівників.

в