10 травня 2024, 08:30, Рослинництво

Експерт назвав ефективний метод лікування хвороб зернових

Зараз склалися сприятливі умови для патогенів, які інфікують зернові колосові культури, і щоб цього уникнути фахівці Ukravit рекомендують цієї весни не нехтувати фунгіцидними обробками посівів. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Для надійного захисту зернових від хвороб експерти радять використовувати багатокомпонентний фунгіцид «Акула». За рахунок трьох діючих речовин у складі препарату він не лише забезпечує високу ефективність проти патогенів, а попереджує ризик появи резистентності.

Прохлораз володіє захисними та викорінюючими властивостями і зберігає активність всередині рослини упродовж декількох тижнів. Тебуконазол швидко поглинається, переміщується акропетально та пригнічує синтез ергостеролу в мембранах клітин грибів-патогенів, що призводить до їх загибелі.

З настанням підвищених температур хвороби «атакують» зернові культури. Це відзначають як наші агрономи-консультанти, так і вчені Ukravit Institute, які регулярно досліджують зразки рослинного матеріалу. Так, 10-20% листової поверхні нижнього та середнього ярусів пшениці озимої були уражені септоріозом. На 15% досліджуваних зразків виявлені фузаріозні та гельмінтоспоріозні прикореневі гнилі», – розповів керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, як обирати фунгіцид для зернових. Також в Україні великий виробник ЗЗР запустив програму лояльності для аграріїв.

в