9 травня 2024, 15:51, Харчова безпека

В Португалії заявили, що вступ України до Євросоюзу вирішить продовольчу проблему

Міністр закордонних справ Португалії Паулу Рангель заявив, що вступ України до Євросоюзу може вирішити продовольчу проблему. Про це повідомляє Euractiv.

Він підкреслив, що розширення Євросоюзу є ключовим для Португалії, посилаючись на нові економічні можливості, рішення проблеми продовольчого суверенітету та те, що країни-кандидати мають атлантичне бачення.

Глава МЗС зауважив, що приєднання України є фундаментальним для Португалії, тому що це буде економічна можливість, оскільки щоразу, коли відбувається розширення, це сприяє економічному підйому.

Україну він назвав «явно проатлантичною країною». Коментуючи атаки рф на інфраструктуру в Україні, Паулу Рангель сказав, що очікує нової хвилі міграції у 8 – 9 мільйонів людей, оскільки брак енергії унеможливлює повсякденне життя.

Ми в Європі потребуємо атлантичних союзників. Це дуже проатлантичні країни, які будуть партнерами Португалії. Відкриваючись до Атлантики, вони дають Союзу стратегічну атлантичну глибину. Вступ України дозволить вирішити продовольчу проблему. Позиція португальського уряду щодо розширення є дуже сприятливою зі стратегічних міркувань, і з цієї причини він не має стриманості чи небажання, як попередній уряд», — сказав Паулу Рангель.

Як писав AgroPolit.comЄвросоюз погодив План України в межах Ukraine Facility. Також в ЄС будуть отримувати інформацію про недобросовісних українських перевізників.

в