9 травня 2024, 10:44, Торгівля

Зона вільної торгівлі з Туреччиною: законопроєкт внесли до Верховної Ради

До Верховної Ради внесли законопроєкт №0267 про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Проєкт пропонує ратифікувати Угоду, яка набирає чинності у перший день другого місяця після дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення, яким Сторони інформують одна одну про те, що всі необхідні вимоги, передбачені їх національними законодавствами для набрання чинності цією Угодою, виконані.

Реалізація закону дозволить завершити всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності угоди, яка сприятиме подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринків товарів та послуг Туреччини, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва.

Реалізація закону не матиме безпосереднього впливу на ринкове середовище. Необхідність прийняття закону зумовлена потребою завершення процедур, визначених Законом України «Про міжнародні договори України».

Як писав AgroPolit.com, в Україні затвердили форму бізнес-плану для аграріїв. Також в Україні зняли обмеження на розрахунки за імпорт товарів і послуг.

в