8 травня 2024, 14:38, Харчова безпека

Відстрочу від призову для аграріїв продовжили на місяць

Кабінет Міністрів на місяць продовжив термін дії відстрочки від призову до лав ЗСУ, яку раніше надало Міністерство економіки. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Рішення стосується бронювання, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Слід зазначити, що 11 квітня Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію у другому читанні, а також у цілому.

Документ передбачає:

  • права на відстрочку;
  • покарання для ухилянтів
  • нові обов’язки для військовозобов’язаних;
  • зміни у процесі мобілізації;
  • нові мотиваційні норми.

Кабінет Міністрів продовжив на один місяць строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним Міністерством економіки України. Відповідне рішення Уряд ухвалив на черговому засіданні 7 травня. Згідно з документом, відстрочка автоматично продовжується на один місяць для тих, у кого не закінчився її строк на момент ухвалення постанови» – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.com, представники бізнесу в Україні назвали оптимальний варіант бронювання працівників. Також агровиробників можна буде бронювати через дію

в