8 травня 2024, 09:08, Фінанси

Аграрні асоціації просять Володимира Зеленського не ліквідовувати та не змінювати команду Мінагро

Аграрні асоціації України у листі до президента Володимира Зеленського просять не ліквідовувати Мінагро та утриматись від кадрових перестановок у міністерстві. Про це повідомляє Latifundist.com.

Підписантами виступили:

  • УкрОліяпром;
  • Борошномели України;
  • Укрвинпром;
  • Насіннєва асоціація України;
  • Українська зернова асоціація.

Асоціації негативно оцінили можливу ліквідацію Мінагро, а також підтвердили довіру до міністерства і його керівництва. Автори звернення підкреслили, що робота міністра агрополітики Миколи Сольського є самовідданою і висловили підтримку команді міністерства.

Микола Сольський написав заяву про звільнення. Хто замінить його на посаді очільника Мінагро поки невідомо.

Реорганізація створить нову турбулентність на ринку, яка не сприятиме стабільності ні виробництва, ні експорту продукції і може завдати непоправної шкоди аграрній галузі та її експортному потенціалу. Вважаємо за потрібне наголосити на довірі бізнесу до команди Міністерства аграрної політики та продовольства України та безпосередньо Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському та закликаємо утриматись від кадрових перестановок чи тим більше реорганізації Міністерства аграрної політики та продовольства України», — йдеться в листі.

Як писав AgroPolit.comМиколу Сольського мають звільнити за два тижні. Також Сольський звинуватив НААН в здачі землі за сірими схемами.

в