7 травня 2024, 15:03, Фінанси

В Україні зняли обмеження на розрахунки за імпорт товарів і послуг

Кабінет Міністрів України скасував постанову №153, знявши обмеження на розрахунки, які стосуються імпорту товарів і послуг. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами глави уряду, відповідне рішення має надати нові можливості українським підприємцям, які отримають доступ до нових ринків, зможуть посилити український експорт, а також створювати робочі місця та запускати нові проєкти.

Слід зазначити, що напередодні Нацбанк скасував валютні обмеження, що стосувалися імпорту послуг та робіт. В таких умовах постанова Кабінету Міністрів від 24 лютого 2022 року №153 «Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту» втратила актуальність. Національний банк України запропонував Кабінету міністрів її скасувати.

В економічній політиці у нас є два глобальних завдання. Перше — це програми підтримки бізнесу та стимулювання економічної активності. Друге — це створити бізнес-клімат, де підприємці можуть реалізувати всі свої можливості та амбіції. Сьогодні Уряд ухвалює дуже важливе рішення в цьому напрямку. Ми скасовуємо постанову Кабінету Міністрів №153, яка обмежувала розрахунки за імпорт товарів і послуг» – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.comРада міністрів ЄС розгляне план відновлення України на 50 млрд євро. Також Кабінет міністрів України офіційно запропонував Верховній Раді ратифікувати угоду про вільну торгівлю між Туреччиною та Україною.

в