7 травня 2024, 14:37, Торгівля

Угода про вільну торгівлю з Туреччиною: уряд запропонував Верховній Раді ратифікувати документ

Кабінет міністрів України офіційно запропонував Верховній Раді ратифікувати угоду про вільну торгівлю між Туреччиною та Україною. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За словами прем’єра, Туреччина є однією з п’яти головних торговельних партнерів України, що свідчить про те, що зазначена угода має створити нові можливості для бізнесу в Україні.

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук в свою чергу зауважив, що уряд схвалив проєкт Закону «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Урядом України та Урядом Турецької Республіки».

Документ передбачає ратифікацію угоди, укладеної в Києві у лютому 2022 року. За словами Мельничука, реалізація угоди допоможе розвитку торговельно-економічного співробітництва двох країн. Вітчизняні товаровиробники отримають додаткові переваги завдяки лібералізації ринків Туреччини, а представники українського бізнесу зможуть розширити ринки збуту.

Сьогодні Уряд затвердить та передасть до парламенту законопроект про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною. Будуть скасовані мита на значну кількість українських товарів, зокрема на 93% наших промислових товарів», – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.comДенис Шмигаль прокоментував розблокування польського кордону. Також Польща буде швидше оформлювати вантажі на кордоні. 

в